De backwaters!!! - Reisverslag uit Goa, India van Annelies Wessels - WaarBenJij.nu De backwaters!!! - Reisverslag uit Goa, India van Annelies Wessels - WaarBenJij.nu

De backwaters!!!

Door: Annelies

Blijf op de hoogte en volg Annelies

10 Mei 2005 | India, Goa

Hoi lieve mensen,
net foto's op de site gezet. Dit is maar een klein voorproefje. Ik heb nu al ruim 500 foto's.
Het is hier zo mooi in het Zuiden.
We zitten nu in Goa, het paradijs.
Het is al half 12 's avonds en over een half uur moeten we van internet, dan gaat het hier dicht.
Dus het wordt nu een kort bericht waarschijnlijk en ga ik morgen of later deze week het verhaal afmaken.
Ik was hier gebleven...

2 Mei, Alleppey:
De hele dag hebben we op een houseboat gezeten op de backwaters, wel 24 uur.
We hadden een boot met twee slaapkamers, zithoek, keukentje en drie bemanningsleden.
De boot had geen motor, dus super relax gevend.
Voor en achter stonden er mannen te punteren, ons voort te duwen.
De backwaters zijn echt super mooi, super groen. De mensen die er wonen doen alles in het water; zichzelf wassen, hun was, naar mosselen zoeken en ze zwemmen erin.
We werden goed verzorgt op de boot, we kregen lekker fruit en goed eten. Ik voelde me echt de koningin.
Heerlijk op een rieten stoel of op het matras van de omgeving genoten.
's Avonds ging het zowaar regenen, moesten we aan de kant om een zeil te spanen over de boot. Na de ergste regenval gingen we weer verder.
Voor de avond meerden we ergens aan om te slapen.
Lekker geslapen op de golven van het water.

3 Mei Alleppey:
's Ochtends vroeg wakker, half 7. Wat lekker wakker worden met een prachtig uitzicht op het water en de kokosnootbomen.
Na een lekker ontbijt, toast met gebakken eieren, vaarden we terug naar het beginpunt.
Rond 11 uur 's ochtends waren we weer terug en gingen we met een riksja naar een hotel in Alleppey.
Bij het hotel hadden ze een leuke activiteit te doen voor de middag.
Een kanotocht door de backwaters. Dat leek ons wel leuk, dan komen we tenminste ook door de wat smallere wateren.
Dus de middag eerst met een veerpont naar de plek gegaan waar onze grote kano lag en onze kanovaarder klaar stond.
Bleek het zo te zijn dat ook iedere keer 1 van ons moest roeien. Dus dat was nog actief doen ook, maar gelukkig konden we de hele tijd afwisselen.
Het was echt super gaaf, we kwamen nu echt door de kleinere riviertjes. Konden we nog beter de mensen zien die er woonden. En we vaarden echt onder de bomen door.
En we hoefden niet op te letten met sturen, want dat deed onze gids voor ons.
Na ongeveer 4 uurtjes kanoen zat het erop.
Weer een mooie ervaring rijker.

Het is nu echt tijd om te stoppen. Mijn oogjes vallen echt bijna dicht, het is ook alweer 12 uur 's nachts en morgen willen we er op tijd uit.
Binnenkort zal ik mijn verhaal afmaken.
Nu kunnen jaloers worden door mijn foto's te bekijken.
Zuid-India is echt een aanrader!!!

Tot snel,
groetjes,
xxx-jes
Annelies

• 10 Mei 2005 - 18:55

Danny:

He An,
    Ik ben benieuwd naar de foto's. Zo horen vermaak je je prima daar.
    Dikke kus Danny & Marieke

• 10 Mei 2005 - 19:37

Trees:

annelies
    leuke foto's zeg. Ben blij dat je nu weer volop kunt genieten. Ik wens jullie veel plezier morgen met de fietstocht.
    doeiiiii, groetjes trees

• 11 Mei 2005 - 05:46

Jacqueline:

Heej!

Lekker aan het relaxen in Goa? Ik ebn net terug van een tripje naar het noorden, heb de Taj Mahal gezien! En vandaag vertrekken we met de nachttrein. Komen morgen ochtend aan. Misshien komen we jullie nog wel tegen! Zou wel grappig zijn natuurlijk.

Groetjes Jacqueline

• 11 Mei 2005 - 07:04

Dirk:

ej an gave fto's k hoop dat er snel meer komen nog veel plezier daar!
    x
    dirk