Hiken in Ooty! - Reisverslag uit New Delhi, India van Annelies Wessels - WaarBenJij.nu Hiken in Ooty! - Reisverslag uit New Delhi, India van Annelies Wessels - WaarBenJij.nu

Hiken in Ooty!

Door: Annelies

Blijf op de hoogte en volg Annelies

12 April 2005 | India, New Delhi

Hoi,
dit is echt balen. Heb ik net een super lang bericht getypt over mijn reis naar Ooty. Wilde ik hem plaatsen was die weg. Werd ik eruit gegooid.
Voor de grote lijnen moeten jullie maar naar het verhaal van Marieke (mariekeinindia.waarbenjij.nu) en van Niki (nikiinindia.waarbenjij.nu)
Maar ik zal wel wat aanvullingen doen.
Ik ging naar Ooty voor het wildpark Mudumulai. Vrijdag gingen we naar het office in Ooty om onze olifant-rit te reserveren, bleek dat het park pas 15 april open gaat. Super balen dus. Misschien gaan Marieke en ik in juli nog terug als we in mei geen wildpark meer hebben bezocht en nog niet op een olifant hebben gereden.
Maar de wandeling van zaterdag maakte wel heel veel goed. Dat was echt super, zoals Marieke ook beschrijft. Echt gaaf om te zien hoe thee wordt gemaakt. Dat is echt iets wat je in Nederland niet kan meemaken. Ik weet nu hoe het hele thee-proces in zijn werk gaat. Het gaat vooral om drogen, schoonmaken en sorteren op grote van de korrels.
Het tribal museum was ook gaaf, onze guide kon er veel over vertellen, hij behoorde zelf ook tot een tribal (stam).

Het slapen in de trein ging bij mij op de heenreis niet zo goed. Sliep ik eindelijk een beetje, kreeg ik het super koud. Gelukkig had ik mijn lakenzak bij me en kon ik daar leker in wegkruipen toen nog heel kort geslapen.
Op de terugreis kon ik sneller in slaap vallen, al was het wel weer heel kort maar. Heerlijk op het ritme van de trein slapen, kedeng, kedeng, kedeng, kedeng.
Dat wordt heerlijk in de maand mei als we gaan reizen.

Een beetje jammer dat ik niet meer zo’n uitgebreid verhaal heb, maar ik heb echt geen zin om nog een keer het hele verhaal te typen. Ik heb de verhalen van Niki en Marieke gelezen en die komen heel goed overeen met mijn manier van beleven.

Heel veel groetjes en tot de volgende keer.
Dikke kus
Annelies

• 12 April 2005 - 13:12

Pap:

even een berichtje tussen de 'zondagse' mailtjes door. Ik kan me je frustratie over het kwijtraken van je verhaal levendig voorstellen. Ik heb op mijn werk nu ook dagelijks te maken met 'network errors'.
    Ik begin langzamerhand heel erg nieuwgierig te worden naar je foto's (dat zijn er vast al honderden) en heb voor alle zekerheid de twee dagen nadat je thuiskomt vrijgenomen :-)
    flinke knuffel en dikke kus
    pap

• 12 April 2005 - 17:37

Wendy:

Lijkt me heel gaaf om het thee maak proces te zien, ik ga zo nog maar een kopje drinken.

Groetjes

• 12 April 2005 - 19:13

Trees:

hoi Annelies, ik heb geloof ik een keer verstek laten gaan, maar ik ben er weer. Op verschillende sites gelezen dat Ooty, ondanks het missen van een olifantenrit, toch een groot succes is geweest. Wat een indrukken he, geweldig en dan straks nog een maand rond reizen, het kan niet op. a.s. zatedag met een kind mee naar huis zal ook een hele belevenis zijn.
    succes met alles en geniet ervan
    doeiiii

• 14 April 2005 - 06:12

Marion\zijlsprong:

hee lieve lies,wehebben je post kaart ontvangen,gewldig hoe je daar alles doet en ervaart,we willen je wat nutige spullen sturen dus let op de post hier alles prima,shit weer wat je niet zal missen.met the kids is alles best,je collegas vinden het stoer dat je zo ver bent.ik hoop dat je je rit op een olifant nog kan maken dat lijkt me echt kicken,leuk ook dat je gezellige meiden om je heen hebt,ik zou daar best met jou willen werken .in de mei maand heel veel plezier,pas goed op je zelf en je vriendinnen,mis you,liefs,marion

• 15 April 2005 - 18:29

Marion\zijlsprong:

haai lieve lies,heb de kaart erbij gepakt om te zien waar je zit in India,prachtig.welke tijd zit jij in de chat room?of is dat verschillend,heb een vraagje over het nivo kinderen waar je mee werkt,ben bezig me te verdiepen in demanier van omgang met basale stimulatie,dan ga je er van uit dat elk contant met het mcg nivo een waardevolle onmoetihg is die heel veel veiligheid.rust en vertrouwen kan geven en heel duidelijk het werken van vroeger.....snel,snel...eenheel andere kant laat ervaren bij deze kids,er gebeuren zelfs kleine wondertjes........wil er graag met je over chatten,zie het wel,veelliefs van marion

• 16 April 2005 - 06:41

Julie-Ann:

Hey Anneliesje, balen van je verhaal zeg, kan me helemaal indenken hoe je je voelde! Maar volgens mij heb je het wel heerlijk naar je zin daar, mooi! Hier ook alles prima. al bijna op de helft van mn stage, heb t super naar mn zin, ben zelfs al aan t onderzoeken hoe ik evt. daar kan blijven (werken). nou, tot t volgende verhaaltje en succes met je competenties!
    xx