Een week uit mijn dagboek - Reisverslag uit New Delhi, India van Annelies Wessels - WaarBenJij.nu Een week uit mijn dagboek - Reisverslag uit New Delhi, India van Annelies Wessels - WaarBenJij.nu

Een week uit mijn dagboek

Door: Annelies

Blijf op de hoogte en volg Annelies

27 Februari 2005 | India, New Delhi

Bedankt voor alle reacties weer, het waren er weer een boel.
Ik heb de afgelopen week weer heel wat meegemaakt.
Handig dat ik voor mezelf een dagboek bij houd anders zou ik echt niet meer weten wat ik aan het begin van de week heb meegemaakt.
Ik zal een hele ingekorte versie van mijn dagboek schrijven.

Zaterdag 19-2
Vandaag waren we nog in Chennai en daar hebben we bij een hotel gezwommen. Echt super relaxed. Lekker vier uur lang in het water gedobberd en tosti's gegeten. De rijst word ik nu toch echt super zat, maar ja we moeten het er maar mee doen.

Zondag 20-2
Vandaag weer lekker in het hostel met de kinderen gespeeld. We hebben met waterballonnen overgegooid en SPLASH!!! Marieke helemaal nat. Goed gegooid door mij. Maar ja...daar liet Marieke het natuurlijk niet bij...SPLASH!!! Annelies ook helemaal nat. De kinderen super veel lol natuurlijk, HIGH FIVE!!!
Het spel twister hebben ze nu ook al geleerd, zijn ze ook dol op.

Maandag 21-2
Over deze dag wil ik heel kort zijn. Super aan de diarree!! Balen, balen en nog eens balen.

Dinsdag 22-2
's Ochtends voelde ik me nog niet echt ok, maar 's middags was het alweer een stuk beter. Ik kon alweer wat meer eten zonder dat het er meteen weer uitkwam (lekker verhaal).

Woensdag 23-2
's Ochtends met zijn vieren twee uur lang de badkamer staan schrobben. We hebben echt alles aangepakt, zelfs de muren hebben we gepoetst. Het was ook echt wel nodig, was al heel lang niet meer schoongemaakt.
Wij mogen trots op onszelf zijn.

Donderdag 24-2
Was vandaag een festival in het dorp. Het festival was ter gelegenheid van de geboorte van een god. Er waren allemaal marktkraampjes en een draaimolen en twee super kleine reuzenraten.
En er was een groot podium waar er werd geofferd aan de god.
En al twee dagen horen we al muziek van dit festival, echt super snerpende, valse muziek. Zelfs 's nachts ging dit door, om gek van te worden.

Vrijdag 25-2
We hebben vandaag met een stel volwassenen en kinderen van de daycare een school bezocht voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen.
Ze hebben hier echt super veel materialen voor deze kinderen. Marieke en ik hebben heel wat ideeen kunnen opdoen voor de daycare van het hostel. We willen een aantal materialen gaan aanschaffen, zoals aangepaste stoelen.
Er waren ook genoeg buitenlandse invloeden te vinden hier, zoals memory van ravensburg. Blijkbaar komen hier vaker Nederlanders.

Zaterdag 26-2
Vandaag zijn we fietsen gaan huren in Kancheepuram en gaan fietsen door de stad en door wat buitengebied. Wat raar: Blanken op een fiets!!!
We werden echt nagekeken en nageroepen, echt super leuk die reacties van de mensen.
Het is wel wennen om links te fietsen.
In de stad was het best wel druk om te fietsen, maar als je goed aan de kant blijft, heb je geen last van de auto's. In het buitengebied was het een stukkie relaxter.
Het was wel best warm om te fietsen. Het is hier nu toch wel 37 graden iedere dag. Maar fietsen is dan nog lekkerder dan lopen door de stad.
Na drie uurtjes fietsen hebben we onze fiets weer teruggebracht en we waren weer echt niks kwijt. 4 roepie per uur fietsen (bedenk 1 euro is 56 roepie).

Dit is niet alles wat ik in een week doe hoor. Dit zijn echt de hoogtepunten. Daarbij hebben we ook wat besprekingen met Kumar (onze begeleider) over onze projecten. Want daar zijn we ook nog wel mee bezig.
En ik heb hier lekker veel tijd om te lezen. Dus schoonfamilie, bedankt voor de boeken, ook namens de andere drie meiden en voor de boekenlegger, die gebruik ik vaak.

Foto's komen misschien de volgende keer weer, is aardig wat werk en nu geen tijd meer voor. Dus jullie mogen het nog doen met mijn vorige foto's.

Allemaal de groetjes en x
en tot de volgende keer maar weer
Annelies

P.S. Als jullie andere foto's willen zien of andere verhalen willen lezen kunnen jullie ook kijken op de sites van de anderen:
nikiinindia.waarbenjij.nu
mariekeinindia.waarbenjij.nu
aliciainindia.waarbenjij.nu

• 27 Februari 2005 - 12:59

Trees:

hoi annelies
    we waren net op tijd thuis om te msnnen met marieke, zodoende zijn we ook weer meteen op jouw site gaan kijken.
    gelukkig zijn jullie nu weer opgeknapt, je weet niet leuk, maar hoort bij india!
    een fijne week weer en tot mails doeiii

• 28 Februari 2005 - 18:58

Juul:

Hey Annelies, klinkt goed zeg. volgens mij heb je het echt naar je zin, goed om te lz! en zulk lekker weer, ben jaloers! hier is iedereen ziek, er heerst een griepepidemie en het is ZO koud! verder wel alles goed, stage loopt lekker en vind het erg leuk.
    nou hoop snel weer wat van je te horen. groeten ook de rest!
    xxxxx

• 02 Maart 2005 - 11:20

Trees:

is het jou ook niet gelukt om een berichtje op de site te zetten vanuit Madras

• 03 Maart 2005 - 14:26

Lucille:

Hee Liesje!!
    je gelooft het nooit: we hebben sneeuw en veel ook, 50 cm (nou ja in friesland dan, maar hier ligt ook heel wat) en het gaat vannacht 15 graden vriezen, 15!! het is eindelijk echt winter, en dat in maart!! Vanavond ga ik in Den Bosch stappen, jammer dat je er niet bent, kon ik tenminste vragen waar ik heen moet, maar we gaan wel gewoon zoeken! of niet natuurlijk, want als het echt 10 graden vriest... Leuk hee, zo'n weekje dagboek lezen, wat heb je het toch druk, goed hoor!! ben benieuwd naar de volgende foto's weer! have fun, x's

• 04 Maart 2005 - 11:26

Carlie Van Helden:

Hoi Annelies

Ik vind het erg leuk om ook jouw verhalen allemaal te lezen. Volgens mij hebben jullie het goed met elkaar. Ik ga ook jouw site vanuit Ghana zeker volgen. Ook erg leuk dat er foto,s op staan. Je krijgt dan een nog beter beeld. Ik vind de foto met de handen heel erg mooi. Ik probeer in Ghana ook op die manier een foto te maken. Jullie met zijn vieren is ook erg leuk. Wat een mooie meiden.

• 08 Maart 2005 - 09:48

Je Nichtje:

Hi Annelies,
    je moet maar zo denken, het is de makkelijkste manier om een paar kilootjes kwijt te raken. Wat hier in het weeshuis altijd goed aankomt is puzzelen en het beroemde camping spel water flessen met een bal omgooien. Groetjes uit Vietnam (waar we het ook lekker warm hebben).